KIRA

LP 1 RLD N RLD F SEVCH SUGARWIND’S COMANCHE PRINCESS

 

FAKTA
 


Kön
  Tik
Färg
  Röd med vita tecken
Född
  2015-11-29
HD/AD
  Inte rtg än
Meriter
 

 • Svensk Viltspårs Champion
 • LP 1
 • Rallylydnads diplom N
 • Rallylydnads diplom F
SKK
Hunddata

 

Kira är allt vi önskat och lite till. Hon är brun (RÖD), mycket lyhörd, totalt orädd, energirik, duktig, rolig att jobba med, otroligt snäll, en perfekt familjemedlem. MEN hon är en AUSTRALIEN SHEPERD.

Att vi skulle ha en Aussie var bestämt. Men Gin började löpa lite tidigare än tänkt, valparna hade bråttom och kom lite tidigt. Det blev en kull med 4 tjejer och två killar. Då valpen skulle vara på foder fick Susanna välj åt oss. Men det blev inte som tänkt….Då det var fyra bra tikar kunde inte Susanna välja utan det hängde mer på personkemi. Vår äldsta dotter valde en redmerle tik. Dagen efter valet var det dax för vår yngsta att göra sig påmind, också detta för tidigt. Från sjukhussängen skojade vi med Susanna och skickade ett SMS med frågan om hon var säker på att det blev rätt hund? Gissa om vi blev förvånade över svaret då hon frågade om vi inte skulle titta på lilla Bläsen, en valp vi tidigt avskrivit. Vi hade knappt hälsat på lilla bläsen vid våra besök. Vi hade ett namn till merle tiken men att komma på ett nytt passande namn tog tid, Kira gick länge under namnet valpen.

Redan som valp imponerade Kira stort på oss. Hon är mycket lätt att leva med, hon följer glatt med på allt vi hittar
på och med fyra småbarn blir det många lekplatser och. Kira är mycket trygg och det finns ingen stress i henne. Hon är nyfiken av sig och ska alltid vara med där det händer saker. Hon är otroligt snäll och social. Våra barn älskar Kira och hon älskar dem. Kira och barnen gör allt tillsammans, de krams, busar, tränar, delar matskål, sover, promenerar.

Kira är en riktig ”soffhund” hon älskar att sträcka ut sig på rygg i soffan, att sedan någon tvåbent delar plats med henne ser hon som en bonus.

Som mycket ung skadade Kira två senor i vänster baktass. Efter det blev det många veterinär besök och rehabilitering. Hon är mycket lätthanterlig och accepterar både främmande människor och hundar utan problem. Efter skadan har Kira haft både vikt manchetter och skor, vilka vi kunnat sätta på utan protester från hennes sida.

I sin träning har Kira imponerat stort då hon är mycket duktig på att hålla fokus, det är bara hon och hennes förare som existerar. Kira är lättbelönad med både godis och lek. Hon tycker om att kampa men favoritleksaken är en gummiboll som piper, den tar hon och gör många ärevarv med.

Då hon varit skadad större delen av sin valpperiod är det mycket hon inte fått göra, hon har inte fått springa, leka,
kampa, ja egentligen alla rörelser där hon rör på baktass och tår. För att aktivera Kira började vi spåra, först blev det personspår men ganska snart provade vi på viltspår. Kira är en duktig spårhund och vid 11 månaders ålder fick hon sitt SVENSKA VILTSPÅRSCHAMPIONAT.

Nästa utmaning blev Rallylydnaden, en gren utan fart och med mycket kontakt. Kira imponerade stort genom att ta tre raka godkända resultat i nybörjarklassen. Vi gick vidare till fortsättningsklassen där hon genast tog tre godkända resultat varav två med max poäng (100). Hon fick då titlarna RALLYLYDNADS DIPLOM NYBÖRJARE OCH RALLYLYDNADS DIPLOM FORTSÄTTNING.

Innan 1 årsdagen hann vi också med tre lydnadstävlingar i klass 1 och hon fick höga poäng och ett LYDNADSDIPLOM 1. 

 

Kira:s stamtavla
KORAD Black Zone’s Comanche Warrior

HD A ED ua ögon ua (PPM iris iris) Agility cert MT 427p. DM clear

SE UCH SE LCH WTCH
Crofter Holding’s Sueno Con Ovejas
HD B ED ua ögon ua. MDR1+/+. Cert elit spår. Elit sök.
HOF sire WTCH Lasrocosa Rodeoromeo Of Car DNA-CP OFA good
HOF dam Los Suenos Legends Of Belles DNA-VP HD A ED ua
KORAD LPI
Windsor’s Beautiful Girl
HD B ED ua ögon ua. MT 445p DNA-VP
Windsor’s Bad Boy OTDs ATDd certified service dog DNA-VP
WTCHDiamond S Dox SidkickRTDs
LP 1 LP 2 KORAD RLD F
Sugarwind’s Berried TreasureHD A /ED ua, ögon ua HSF4, CEA, prcd-PRA, CMR1, DM, all clear. Uppfl till högre spår, MT 511p, utställd very good.
KORAD Helylles Snusmumrik

HD: A Ögon ua.HSF4+/+ MDR1+/?
WTCH Winslide’s Phantom Warrior Eli DNA-VP PATDcs RTDcs OFTDs CDX HTAD I-g CGC HD OFA Exellent, Ögon ua, HSF4 clear, MDR1+/+
GK VALLH PR
El Merino’s Sámi Muste
HD:A ED:ua Ögon ua. HSF4 clear. MDR1+/-. Gk vallhunds prov, 3:pris ÖK får. Appell spår uppfl
Lp 1 Lp 2 Lp 3 TJH(FM) SUCH KORAD(481p) GK VALLH PR RLD N
Real Sugar Celtic OTDs STDdc

HD: A ED: ua Ögon ua. Uppfl elitspår och gk högre sök. Ag kl3. Lyd Elitkl.
Optigen DNA- testad – CEA/CH -Normal, PRA -Normal HSF4 clear MDR1+/+
Lp 2 KORAD(131p) SUCH
Windedos Master MindHD:A/B ED:ua. Gk högre spår. Lyd elitkl
Sugargum Star Performer
HD A ED ua. 4 cert.

 

Comments are closed.