"RUSSIN"

FIUCH SEUCH SEVCH NORDISK JUNIORVINNARE 2007 RLD N Svassas Born To Amaze

FAKTA
Kön
  Tik
Färg
  Svart
Född
  2006-10-13
HD
  A
Meriter
 • NORDISK JUNIORVINNARE 2007
 • SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION
 • FINSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION
 • SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION
 • BIR och BIM
 • Genomfört MH med 1:a på skott Se protokollet här.

 • Cacib
 • Tävlar agility och hoppklass 1.
 • Uppflyttad till lydnadsklass ELIT.
 • Godkänd anlagsklass viltspår
 • Godkänt vallanlagstest
 • 6:a Årets lydnads bearded collie 2008
 • 1:a lydnadsmästare 2009
 • Uppflyttad till lägreklass spår
 • RLD N
 • 1 pinne rally fortsättning 
SKK
Hunddata

Russin härstammar från rasens enda trippelchampions nämligen mamma Kiwi och mormor Pepsi. Russins pappa bor i Polen, men kommer från Spanien. Greg som han kallas har föräldrar från England och Frankrike. Detta är en mycket intressant kombination med internationellt samarbete.

Russin är en pigg och glad hund med glimten i ögat. Hennes glädje och energi smittar av sig och man blir glad bara av att titta på henne. Nyfikenhet är något som Russin besitter i stora mått, hon vill alltid vara med där det händer något. Hon älskar när hon får busa med någon annan, två eller fyrbent. Hon har ett stort föremåls intresse och tar gärna upp och bär på främmande saker, lyckas hon dessutom få någon att ha dragkamp med är lyckan fullständig. Det finns inte mycket som denna hund är rädd för, det visade sig bland annat på Mentalhundsbeskrivningen, MH, som hon gjorde strax efter sin ettårsdag, hösten 2007. Det ända som skrämde henne var de konstiga spökena som kom smygandes mitt på appellplanen. Av hennes sju kullsyskon har fem gjort MH, med mycket gott resultat.

Russin är en kraftig tjej som sent om sider börjar få sin vuxna päls. Den är riktigt sträv.

Russin är otroligt smidig och snabb av sig. Hon hoppar upp på stora stenar som ser omöjliga att komma upp på. Ser hon och M en stor äng så sätter de fart över hela ängen med pälsen flygandes.

Russin har startat i Agility och Hoppklass 1.

Kärt barn har många namn....

Fraggel, Lilla bulldosern, Russin Pussin med flera. För ett par år sedan gick det ett barnprogram på TV med olika dockfigurer där huvudfigurerna kallades fragglar. Att Russin fick smeknamnet Fraggel beror på att hon ett tag hade mycket valppäls, som stod som en boll omkring henne, hennes glada uttryck och att hennes sätt påminner oss mycket om en glad Fraggel. Lilla bulldosern låter inte så smickrande, men det kom till för att hon alltid vill vara med uppe i soffan eller sängen, hur trångt det än är lyckas hon alltid skuffa undan det som är i vägen så att hon får plats. Säng, soffa, fåtöljer tillhör hennes favoritplatser chansen att få kli är som störst på dessa ställen.

Hon är en mycket lätt hund att ha att göra med och snappar direkt upp vad som önskas av henne. Alltifrån att hoppa i badkaret själv, gärna innan halkmattan kommit på plats, till mer avancerade lydnadsmoment. Hon vill gärna vara till lags och göra matte glad, detta har hon visat då hon själv kom fram till hur man går frittfölj.

Russin har många egenskaper som utmärker en bra lydnadshund, så hoppas vi kunna gå långt med denna dam. Hon är fortfarande mycket ung men har redan hunnit bli Årets LYDNADSMÄSTARE 2009 och är uppflyttad till lydnadsklass III. I spåret är hon en naturbegåvning och tar sig gärna an både långa och gamla spår. Sök är en annan gren som Russin tränar och har visat ett stort intresse för.

Russin´s utställningskarriär har börjat riktigt bra. Som valp har hon flera BIG och BIS placeringar. Hon har deltagit på flera utställningar i juniorklass vilket har resulterat i flera CK och titeln NORDISK JUNIORVINNARE 2007. Under 2009 har hon blivit både SVENSK och FINSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION. Hon har även fått både BIM och BIR placeringar.

Russin's stamtavla
SEUCH FINUCH SEVCH NORDISK JUNIORVINNARE 2007
Svassas Born To Amaze
DE&VDHCH INTUCH PLCH
Saudade De Shaleemar

Catsun Wraine Maker

Binbusy Grieg At Darkwater

Willonbry Wright As Wraine
ESCH
L'esprit De Chester
FRCH INTUCH
Hell Narciso De Chester
CHCH FRCH INTUCH LUCH MCCH
Extasy De Gouth-Noire
SVCH INTUCH SUCH FINUCH NUCH SLCH LP1 LP3 SV-03 NORDV-05
Alistair's Watch Out
NORDUCH NORDV-97
Potterdale Exellence
GBCH
Potterdale Premier

Potterdale Pollyanna
SUCH SAGCH SLCH LP1 LP3
Alistair's Have Mercy
NORDUCH DKUCH INTUCH KBHV-98 NV-99 FINV-99 NORDV-99
Farmarens High Commission

Midnight's Knock Off

Webmaster: Svassas Kennel