Valp från svassas

Våra hundar lever med oss och vi delar vardagen. Vi har fyra yngre barn så det är liv och rörelse hela dagen. Våra hundar och valparna blir vana vid andra personer då vänner till oss våra barn och inte minst valpspekulanter kommer på besök.

Svassas valpar tillbringar sin första tid i lugn och ro i vårt sovrum. När de är ca 4 veckor och börjar intressera sig för omvärlden flyttar de ner till vårt vardagsrum, ett centralt rum där allt händer.

När de blivit ytterligare någon vecka vill de undersöka mer av världen. Vi tar då små promenader på tomten för att sedan öka avståndet från huset till skogen bakom vår tomt. I början går vi hela flocken tillsammans. När de är 7 veckor går vi kortare promenader enskilt med varje valp.

Genom att tillbringa mycket tid med valparna enskilt, bla med lekar och promenader lär vi känna alla individerna.

När valparna är 7 veckor gör vi ett valptest. Detta är mycket informativt och vi ser hur valparna reagerar i olika situationer.

När valparna är 4 veckor tar de emot besökare. Vid ca 6 veckor får de träffa främmande hundar.

Vi bryr oss mycket om ”våra valpar” och vill att de får ett bra liv. Därför vill vi träffa alla spekulanter innan vi säljer en valp.

Det är viktigt att den blivande valpköparen noga tänker igenom vad de önskar sig av sin nya familjemedlem och vad de önskar göra med sin vovve. Detta då vi tillsammans väljer valp. Våra valpspekulanter får besöka valparna från 4 veckors åder och gärna flera gånger.

Vi vill ha god kontakt med våra valpköpare och veta vad som händer hunden genom livet.

Vi ser gärna att hunden blir höftleds och armbågsröntgad, vallanlagstestad och genomför beteende beskrivning hund. Detta för att Ni ska veta hur er hund mår och för att vi ska kunna utvärdera vår avel och fortsätta utveckla rasen mot sund hälsa och mentalitet.

Våra valpar är vaccinerade vid 8 Veckor.
Veterinärbesiktade.
Chippade
Registrerade i skk.
Avmaskade x flera.
Dolda fel försäkring i Folksam.
Medlemskap skänks till SBC till dem som ej är medlemmar.

Låter detta intressant berättar vi gärna mer om våra planer. Maila oss på svassas@svassas.com

Comments are closed.